• FAQ

  Kostenbesparing

  Is er een verschil in de prijs bij reparatie op locatie t.o.v. reparatie in de werkplaats van Totalplast?

  Nee, Totalplast hanteert een vaste prijs voor reparaties zowel op locatie als in de eigen werkplaats.

  Wat is de doorlooptijd bij een reparatie?

  Van alle palletboxen die niet meer te repareren zijn, worden alle bruikbare onderdelen hergebruikt tijdens de reparatie van uw eigen palletboxen. Dit kan ook aanzienlijk schelen in de kosten voor bijvoorbeeld nieuwe sleeplatten en/of poten.

  Is er een prijsverschil bij reparatie op locatie versus reparatie in de werkplaats van Totalplast?

  Van alle palletboxen die niet meer te repareren zijn, worden alle bruikbare onderdelen hergebruikt tijdens de reparatie van uw eigen palletboxen. Dit kan ook aanzienlijk schelen in de kosten voor bijvoorbeeld nieuwe sleeplatten en/of poten.

  Repareren kost geld en emballage gaat bij belasting toch weer kapot, dan is repareren toch niet zinvol?

  Beschadigde emballage verstoort zowel het interne productieproces, als het logistieke proces. Daarnaast zijn reparaties een aanzienlijke kostenbesparing voor de aanschaf van nieuwe emballage. Door Totalplast gerepareerde emballage is zo sterk als een nieuw product, doordat er gelast wordt met factor = 1. Gerepareerde emballage gaat dus net zo lang (of kort) mee als nieuwe.

  Kan ik kosten besparen doormiddel van reparatie?

  Door het laten repareren van uw emballage wordt de levensduur verlengd. Hierdoor bespaart u op de kosten van het aanschaffen van nieuwe emballage en is de gerepareerde emballage direct weer inzetbaar. Tevens kunnen er mogelijke extra kosten bij slecht onderhouden / beschadigde emballage ontstaan; een stapel palletboxen kan omvallen waarbij het product onverkoopbaar wordt en mogelijk letselschade kan ontstaan. Resultaat: derving/ claims.

  Recycling

  Kunnen wij periodiek een milieurapportage ontvangen van ons aangeleverde schroot?

  Ja, Totalplast beschikt voor haar vaste klanten over een uniek emballage registratiesysteem, waarbij periodieke milieurapportage met Euralcode/Verwerkingscode afgegeven wordt.

  Hoe krijgen wij de garantie dat het kunststof daadwerkelijk gerecycled is?

  Bij iedere partij gerecycled kunststof wordt een registratieformulier afgegeven voorzien van een uniek Batchnummer en milieucertificaat. Dit ten behoeve van track en tracing.

  Brengt kunststof afval geld op en wat is de schrootvergoeding bij Totalplast?

  Kunststof afval brengt in de bijna alle gevallen geld op! De opbrengsten variëren per kunststof soort en zijn afhankelijk van de ruwe olie prijzen in de markt. Graag zijn wij bereid u een indicatie te geven van wat uw kunststof afval op dat moment kan opleveren. U heeft ergens een beter aanbod voor de opbrengsten van kunststof schroot?

  Neemt u dan contact met Totalplast op! Wij bieden gegarandeerd een betere prijs per kilo / ton / box.

  Kwaliteit

  Worden reparaties altijd in dezelfde kleur als de emballage uitgevoerd?

  Bij benadering worden reparaties zoveel mogelijk in dezelfde kleur uitgevoerd. Totalplast heeft een grote hoeveelheid kleuren standaard op voorraad. Klant specifiek kunnen wij een batch in kleur laten aanmaken.

  Worden er voedselveilige materialen gebruikt, zo ja, welke? En zijn daar certificaten van?

  Bij Totalplast wordt enkel gebruik gemaakt van voedselveilige materialen. De bijbehorende certificaten vindt u op onze webpagina: Klik hier

  Welke techniek past Totalplast toe bij de reparatie?

  Totalplast maakt gebruik van de nieuwste kunststof lastechnieken. Wilt u meer details betreffende de gebruikte technieken? Neem contact met ons op, wij zijn altijd bereid u te informeren en uw vragen te beantwoorden. Luchtdruk ( bar) en speciale lasapparatuur staan garant voor de beste en sterkste las.

  Kan er altijd op locatie gerepareerd worden? (24/7, 365 dagen per jaar, ongeacht seizoensinvloeden?

  Ja, dat is mogelijk. Wel dienen er aan een aantal factoren voldaan te worden. Graag bespreken wij deze met u.

  Wat is het omslagpunt of er wel of niet gerepareerd kan worden?

  Totalplast is ISO 22000 gecertificeerd, dit wil zeggen dat wij onze reparaties voedselveilig uitvoeren. Zodra emballage niet meer in aanmerking komt voor voedselveilig gebruik, zal deze niet hersteld worden. In alle anderen gevallen zal Totalplast met de grootste zorg uw reparaties beoordelen.

  Wordt er garantie gegeven op de reparaties en op basis van welke voorwaarden?

  Mits onder normale omstandigheden weer defecten aan aangebrachte lassen ontstaan geeft Totalplast een reparatie garantie op al door haar uitgevoerde reparaties.

  Op welke manier wordt de emballage bij Totalplast gereinigd?

  Totalplast kan uw emballage handmatig reinigen, tevens bieden wij de mogelijkheid aan uw emballage professioneel HACCP te reinigen. Voor de mogelijkheden en een offerte neemt u nu contact met Totalplast op!

  Zijn er minimale eisen aan de omstandigheden voor een optimale reparatie?

  Ja, aan klimatologische omstandigheden en temparaturen zijn minimale eisen vastgesteld, voor een optimale hechting. Voor meer informatie over de ideale omstandigheden in de verschillende seizoenen kunt u contact met Totalplast opnemen. Wij zijn graag bereid u persoonlijk te woord te staan en te informeren. Laat niet repareren als de omstandigheden niet goed zijn. Voorkomen is beter dan genezen.

  Markten

  Welke typen producten kan Totalplast allemaal repareren?

  In principe kan Totalplast alle kunststof producten repareren die gemaakt zijn van polyethyleen (HDPE), polypropyleen (PP).

  Logistiek

  Wat is de frequentie waarop Totalplast langs komt?

  De frequentie wordt afgestemd op uw eigen wensen en behoeften!

  Wat zijn de minimale aantallen ter reparatie bij reparatie op locatie?

  In principe zijn er geen minimale aantallen, dit is echter afhankelijk van de mogelijkheid tot combineren. Bij slechts een aantal bakken wordt de reparatie gecombineerd met een andere reparatie bij u in de buurt.

  Wat zijn de minimale aantallen ter reparatie bij transport door Totalplast?

  Vanwege het fijnmazige transportnetwerk van Totalplast kunnen wij voor alle partijen transport inplannen. Bij kleine partijen wordt dit simpelweg gecombineerd waardoor wij ook in uw behoefte kunnen voorzien.

  Wat is het maximale bereik van Totalplast bij reparatie op locatie?

  Vanuit de vestiging in Venray ligt het bereik qua reparatie op locatie zonder bijkomende kosten op +/- 300 km. Voor grotere afstanden kan altijd een prijsindicatie opgevraagd worden. Dit is afhankelijk van reparatieaantallen en reparatiefrequentie.

  Wat is het maximale bereik van Totalplast qua eigen transport?

  Vanuit de vestiging in Venray ligt het bereik qua eigen transport zonder bijkomende kosten op +/- 300 km. Voor grotere afstanden kan altijd een prijsindicatie opgevraagd worden. Dit is afhankelijk van reparatieaantallen en reparatiefrequentie.